Tak Baik.. Dosa tau!

Perhatian kepada Pembeli

KLIK SINI UNTUK SENARAI PRODUK DI CAH CANTEK
Sebarang Pertanyaan boleh dibuat melalui Call/ SMS ke 016-8165300 atau melalui email cah.cantek@gmail.com

07 November 2012

Ape??? Sembelit??? Owh tidak!!

Assalmaualaikum..

Ramai yang malu2 untuk mengaku mereka menghadapi masalah sembelit. Malu sehingga sanggup mendiamkan diri tanpa mencari penyelesaian bagi masalah tersebut. Akhirnya, perkara ini menjadi semakin serius.. Sembelit merupakan salah satu daripada masalah gangguan pencernaan yang sering terjadi dikalangan kita. Sebenarnya yang dimaksud sembelit itu sendiri adalah gangguan dalam pengeluaran najis (kotoran) dengan frekuensi yang tidak seperti biasa. Gangguan itu biasanya disebabkan karena najis yang keras sehingga menyukarkan proses pengeluaran najis tersebut. 


 
Apa yang menyebabkan seseorang mengalami sembelit?
Semakin tua usia seseorang, sembelit semakin mudah terjadi. Sekitar sepertiga orang yang telah berusia lebih 65 tahun, mengalami sembelit. Selain itu banyak perkara yang menyebabkan sembelit terjadi seperti:
 
- kurangnya minum air. 
- kurang bergerak (beriadah). 
- kurang makan makanan berserat.
- kebiasaan menangguh buang air besar. 
- kesan sampingan dari ubat2 tertentu. 
- keadaan tubuh tertentu seperti kehamilan, penyakit seperti hipotiroid, diabetes, parkinson, cedera tulang belakang, tumor usus besar dan sebagainya.
 
Bila kita mengalami sembelit maka perasaan kita akan terasa terganggu, ditambah pula komplikasi yang dapat terjadi seperti dapat terjadinya buasir dan punca kepada obesiti. Anda perlu mengelak dari perkara ini berterusan dan memudaratkan anda.. 



Bagaimana untuk mengatasinya?? Kini ianya begitu mudah!! Dengan mengamalkan Nu-Clonz, ia dapat membantu anda mengatasi masalah sembelit. Disamping itu Nu-Clonz merupakan produk detox kepada badan kita.. Kenapa perlu detox??? Mengapa detox / mencuci usus penting?? Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum. Bila anda detox.. Andaboleh mengelakkan perkara seperti ini terjadi..

1. Sering letih dan lesu

2. Lemah daya tumpuan dan daya ingatan.

3. Sering alami sembelit dan cirit-birit.

4. Timbulnya jerawat dan bintik hitam.


5. Keguguran rambut dan kuku mudah rapuh.

6. Sering alami sakit pada leher, kepala, bahu dan tengkuk.

7. Cepat marah dan mudah murung.

8. Kitaran haid tidak normal.

9. Sering merasa sakit pada bahagian tulang belakang, pinggang dan sendi.

Dibawah merupakan salah satu testimoni mereka yang sembelit.. 


Haaaaaa!! Apa tunggu lagi?? Dapatkan Nu Clonz anda hari  ini.. Jom order Nu Clonz dari Cah skang.. just call / sms 0196354918. Nak whatsapp pun boleh.. Whatsapp kat 0168165300.

06 November 2012

Testimoni Bidadari dan Qshe

Assalamualaikum..


Testimoni daripada TCAM Member Nad Cantek !  Payudara adalah aset wanita!!Ye! Itulah hakikatnya.. Bukan cah sorang je yang cakap tau.. makcik ni yang ade 23 anak dan 60 cucu yang cakap.. Sipa keluar kat surat khabar lagi tau.. Kerlassss ko makcik! Korang ade?? Ini buktinya.. 


Haaaaa.. Korang nampak tak apa yang makcik ni highlightkan... MENJAGA PAYUDARA.. OK.. saje capslock kan.. bagi korang buka mata besau2 skit.. Yeeeeee!! akak2 adik2.. Menjaga payudara penting kerana payudara adalah aset wanita... Dan merupakan salah satu kunci kebahagiaan rumah tangga.. Bagi ibu2 atau mak2 yang rasa2 bahawa aset anda tu dah TERjatuh dari kedudukan asal.. Apa salahnya mencari penyelesaian. Bukan dibiarkan.. Sampai masa.. Suami jadi bosan.. Bak kata sorang akak kat opis cah ni.. Nak wat camno.. Melayut sampai boleh disangkut ke belakang.. Apekah??? Owwwhhh.. TIDAK!! Lagi satu.. tak semestinya anak dara juga terkecuali.. Ade tu masih lagi muda.. Tapi payudara dah jatuh..


Memang kesian sangat sebab tak sayang anugerah yang diberikan. Tidak sayang dan cinta pada aset yang terletak di badan sendiri.. Mahukah akak2 dan adik2 tergolong seperti mereka? Bukan niat cah nak memburuk dan menjatuhkan maruah wanita lain. Tapi ini la hakikatnya kerana cah jugak sorang wanita yang mempunyai aset yang tak ternilai ini. Aset ini tidak boleh dinilaikan dengan wang ringgit. Mungkin jika anda bertindak awal, harga untuk penjagaan aset ini tidak seberapa jika dibandingkan jika kita kehilangan aset penting ini. RENUNG2KAN yer semua =)

Pada kalian yang nak mantapkan aset yang ada tu. Boleh la mencuba Bidadari dan Qshe. Nak tau ape kehebatan produk ni.. Haaaaaa.. Meh sini cah share testimoni dari customer biz partner cah.. Mari..mari..mari.. =)

Bestkan???Asalnya nak ambil sorok-sorok dari suami, last2 terkantoi. hahaha.

Testimoni kat atas membuatkan anda tak perlu nk fikir lama-lama untuk mencuba dan mencarik. So call cah dan cah akan COD Free sekitar Puchong, Dengkil, Sepang dan Putrajaya. Bagi Luar dari kawasan Cah sediakan perkhidmatan Pos Laju untuk anda.Ok.. tak perlu lagi citer panjang2.. korang baca ni pun sure terangkat jugak kan?? Jom order Bidadari dan Q~She dari Cah skang.. just call / sms 0196354918. Nak whatsapp pun boleh.. Whatsapp kat 0168165300.. Nak Consult FREE kita boleh Booked Appointment.Ape tunggu lagi.. mari rebut peluang untuk mencantikkan aset anda..

Untuk dapat harga TERBAEK!! just call / sms 0196354918. Nak whatsapp pun boleh.. Whatsapp kat 0168165300 =)

08 Oktober 2012

TESTIMONI SET BERSALIN!!

Assalamualaikum..

Kat sini Cah nak berkongsi testimoni dari biz partner cah untuk produk SET BERSALIN!! Mungkin ada para2 ibu yang sedang mengandung sedang tercari2 produk untuk diamalkan semasa berpantang nanti. Kepada ibu2 sekalian.. Boleh la amalkan SET BERSALIN ini.. Set ini memang sedang hangat dipasaran!!

Ini Testimoni Set Bersalin from Customer ECom Cantek iaitu Pn.Normala !

Menakjubkan!!!! Kulit Makin halus dan Anggun & badan bertenaga selepas Men
gamalkan Set Bersalin dalam Tempoh 60 hari berpantang !

Dah macam ANAK DARA lor ! PM Cah untuk dapatkan Set Bersalin anda !! Cepat!! 
KETARA KAN PERBEZAANNYA??
 Apa tunggu lagi dapatkan SET BERSALIN ANDA!!

Nak kembali seperti anak dara selepas bersalin.. Cepat PM/Call Cah 0196354918 atau email kepada esah8107@gmail.com

03 Oktober 2012

Ape??? Jerawat??



Masalah jerawat disebabkan oleh pengeluaran sebum dari kelenjar di kulit muka dan tubuh badan kita.  Sebum ini akan menyekat liang roma dan sebum yang terkumpul amat senang untuk dijangkiti bakteria. Ini menyebabkan proses radang dan seterusnya menjadi jerawat. Para doktor sering menyarankan agar pesakit-pesakit menjaga kebersihan kulit dan menggunakan krim jerawat untuk menyembuhkan pesakit ini.


Kulit tidak akan menjdai licin dalam sehari dua, malah seseorang pesakit perlu sabar dan terus menggunakan krim jerawat dan ubat-ubatan yang diberikan untuk beberapa bulan sebelum masalah jerawat itu pulih.

Kita juga DILARANG MEMICIT JERAWAT DENGAN KUKU. Ini kerana kuku adalah tempat pembiakan bakteria/kuman.. Sekiranya kita memicit jerawat dengan kuku maka ia memudahkan pembiakan bakteria dan seterusnya mengakibatkan pertambahan jerawat pada wajah. Selain pembersihan wajah sebagai rutin harian, kita digalakkan memakan sayuran dan buah-buahan untuk meberi vitamin kepada kulit kita. Tahukah anda, masalah jerawat juga timbul akibat ketidakhadaman pemakanan yang diambil. Badan kita tidak melalui proses detox yang sebenar, lalu mengumpul bahan2 kotoran dibadan.. Anda juga akan menghadapi SEMBELIT. Hasilnya, jerawat akan tumbuh pada muka dan badan. Muka juga akan kelihatan kusam dan tidak sekata.

Bagi anda yang menghadapi masalah ini, ada jalan penyelesaiannya!! Dapatkan SET DETOX anda!

SET DETOX (Nu~Cell + Nu~Clonz)

Jadikan kulit muka yang MENGGERUTU kepada HALUS MULUS TANPA CELA!! PM / Call/ SMS Cah untuk harga ISTIMEWA!! Dapatkan segera!!! - 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com

18 September 2012

MASALAH RUMAH TANGGA? CARI PENYELESAIANNYA!!

Assalamualaikum... 

Sambil2 mencari maklumat malam tadi.. terbaca satu soal jawab hukum agama di satu blog.. mengenai masalah rumah tangga.. Masalah yang timbul apabila si isteri tidak mengendahkan teguran si suami.. Yang mana.. Akhirnya si suami yang tidak tahan mahu mengambil keputusan untuk berpisah.. Soalannya seperti begini...

"Assalamualaikum, ustaz saya sudah berrumhtangga selama 2thn masalah saya ialah isteri saya jenis degil dan tak dengar kata2 saya sehingga tegur membawa pertengkaran besar disampaing itu isteri saya ada masalah mulut,badan dan kemaluannya yang berbau sehingga kan bila bersama saya jadi hilang nafsu padanya bila bau yang busuk keluar dari kemaluan nya, saya dah tak tahan lagi untuk hidup bersamanya...... Jadi apa yg perlu saya lakukan untuk masalah itu tidak menjadi beban pada saya? Jika saya ingin berpisah adakah saya bersalah dari segi undang2 mahupun syarak?"

Terpanggil untuk berkongsi akan masalah itu.. Ermmmm... nak kata cah ni pandai bab rumahtangga ni xde la.. tapi jika diteliti.. dan dengan persekitaran kini.. Ini realiti yang terjadi kini.. TETAPI masalah itu dapat di atasi sekiranya Si Isteri mengambil  berat akan teguran Suami.. Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah yang timbul.. Dan Si Suami pula haruslah turut sama membantu Si Isteri mencari penyelesaiaanya.. Bukan sekadar melepaskan batuk di tangga.. Hanya menegur tanpa membantu sama mencari penyelesaian.. Setiap masalah pasti ada penyelesaiannya.. Bukan bila ada masalah.. Kita LARI dari masalah itu.. Sampai bila?

BUAT WANITA : Jika masa anak dara, pandai pula jaga badan.. Takut kekasih hati lari meninggalkan anda.. Kenapa tidak diteruskan penjagaan badan walaupun setelah berumah tangga? JANGAN AMBIL MUDAH tentang perkara itu.. Selepas berumahtangga la rutin penjagaan badan perlu dititik beratkan.. Jangan sampai Si Suami mencari MAKAN di LUAR.. Anda yang menyesal kelak.. Teguran telah diberi.. apalah salahnya anda mencari jalan penyelesaian.. Teguran si suami bermaksud dia sayangkan anda dan rumahtangga yang telah dibina.. AMBIL BERAT SETIAP TEGURAN SUAMI..

BUAT LELAKI : Bagus teguran yang anda berikan.. Dan LEBIH BAGUS jika anda turut sama mencari penyelesaian buat isteri.. Bukan hanya membuat teguran tetapi tidak membuat apa2 TINDAKAN.. Teguran beserta tindakan akan menjadikan anda lebih bermakna pada pandangan Isteri.. Jika dulu semasa BERCINTA.. Apa saja sanggup anda lakukan demi memikat hati sang KEKASIH.. Apa salahnya setelah berumahtangga.. Perkara yang sama anda lakukan.. Demi menjaga rumah tangga yang terbina atas NAMA CINTA?

BUAT WANITA: Apa salahnya anda melabur sedikit demi kesihatan dan keharmonian RUMAH TANGGA anda! Jangan sudah terlewat.. Baru MENYESAL.. Sudah tidak berguna... Dapatkan SET WANITA ANGGUN Anda!!

BUAT LELAKI: Apalah salahnya jika anda yang memulakan langkah.. Untuk Isteri anda juga.. Hadiahkan si Isteri dengan SET WANITA ANGGUN.. Untuk keharmonian rumahtangga ANDA!

SET WANITA ANGGUN + NUCLONZ
Untuk KEHARMONIAN RUMAH TANGGA!! PM / Call/ SMS Cah untuk harga ISTIMEWA!! Dapatkan segera!!! - 019-6354918

12 September 2012

Testimoni Cah

Assalamualaikum..


Asyik testimoni orang lain je.. Meh sini nak bagi testimoni sendiri..Hik hik hik.. Tu dia.. Baru nak keluar testimoni sendiri? Sebenarnya nak keluarkan lama dah.. tapi dok cari mana gambar lama yang dok terperok.. =)


Mungkin ramai yang terfikir.. Wajah cah yang terpampang kat side bar dan post sebelum ni memang dari awal begitu.. Hehehehe.. Owhh... tidak..korang mesti tak percaya kalo cah cakap muka cah sangat2 berjerawat.. Muka kusam dan bawah mata sangat sembab... Sampai segan la nak face to face ngan orang.. Rasa self confident level memang sangat2 rendah... Masa muda belia dulu memang ada gak jerawat.. tapi tumbuhnya seketul sebulan je la.. Tapi sampai satu tahap..jerawat kat muka cah ni jadi kronik... Sangat2 tak selesa ye hadek hadek, kakak kakak sekalian.. Tapi Alhamdulillah..cah diperkenalkan oleh Kak June Cantek(KJC) ngan Set Wanita Anggun (SWA). Alhamdulillah setelah hampir 6 bulan konsisten guna SWA ni.. Muka cah dah kembali bersih.. Yang best nyer.. Time period pun, jerawat tak timbul dah.. kulit muka pun dah sekata dan... bawah mata tak sembab sangat dah.. cah suke!!! =)



Beza kan?? Tengok la muka cah dulu..Huk huk huk.. Sangat2 berjerawat.. Malu nak jumpa orang.. Tapi sekarang Alhamdulillah.. Dah mula ada rasa self confident nak jumpa orang.. :)

Sebenarnya produk ini adalah  30% untuk kecantikan dan 70% kesihatan.. Bila sistem badan kita sihat.. secara automatik kita akan nampak CANTEK =).. Dan kecantikan itu akan terserlah pada zahir badan kita.. seperti kulit jadi lebih halus.. jerawat hilang.. dan macam2 lagi lah.. Ada pelbagai khasiat dalam Set Wanita Anggun ni.. Dari keperluan untuk anak dara hingga la mak-mak ni..Maka.. Pada wanita-wanita di luar sana.. marilah kita berSWA..Mari..Mari..Mari..

Credit pic to Azah Cantek =)

Haaaaaa!! Ape tunggu lagi.. Nak cuba? Nak harga JIMAT?? Call / msg Cah di 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com

06 September 2012

GOLD FOUNDATION ~ Bukan Sekadar Foundation Biasa

DCL ada produk baru tau iaitu Gold Foundation(GF). Cah bukan pemakai foundation tapi kawan-kawan yang dah pakai semua teruja sebab best katanyer!! serious best!

credit pics to KDa Cantek
Ni la gambar GF yang best ni. Cantek kan? Thanks DCL sebab keluarkan produk yang sangat2 superb. Rugi tau tak cuba


GF ni boleh tahan lama..boleh pakai muka basah or muka kering. Muka basah bukan sebab peluh tp sbb basuh muka tau. Muka berpeluh kalau tepek apa2 mmg la tak elok so sila jangan buat.
Ni nak share kelebihan Gold Foundation ni:-
  • membantu menghilangkan parut jerawat
  • membantu menghilangkan masalah jeragat
  • meratakan tona kulit wajah agar nampak sekata
  • menghaluskan kulit bak sutera
  • melembapkan kulit
  • boleh digunakan sebagai concealer
  • berbentuk stik, dan mudah dibawa
  • boleh dipakai semasa kering atau basah
  • sangat jimat. dengan penggunaan setiap hari, anda boleh menggunakannya sehingga 4 bulan!!!!  
Dengar tu? 4 bulan tau leh tahan. Dahla best, tahan lama plak tu.  Pakai without anything pun sangat ok. So memang berbaloi-baloi la. 
Harga GF ni RM118.00 tapi khas untuk pembaca blog Cah, Cah bagi special price. Just SMS Cah and b gtau u all baca dari blog cah so cah bagi harga special special punya. Ni no cah ye 019-6354918. Promosi ni sampai kehabisan stok. So siapa cepat dia dapat!!

07 Ogos 2012

Alhamdulillah =)

Alhamdulillah... sudah dapat beberapa order dari rakan terdekat dan yang dari blog untuk membeli set percubaan RGC + Nu~Clonz!!!... Nanti bila cah dah pos.. cah bagitau yer sayang2 semua.. Haaaa!! Sape yang tak cuba lagi tu.. marilah cuba... Siyes!! Korang takkan rugi.. Memang terasa perbezaan walaupun seminggu je makan.. Masih lagi harga promosi ye hadek2.. kakak2 yer.. Cah repack semula untuk kegunaan 7 hari.. Haaaa... Mari2..mari!! Harga promosi!!! Sape yang nak tau kelebihan 2 produk ni.. leh baca kat SINI


PROMOSI!!!!  SET PERCUBAAN RM35
Haaaaaa!! Ape tunggu lagi.. Nak Cantik untuk raya ni? Call / msg Cah di 019-6354918

06 Ogos 2012

Set Percubaan!! RGC + Nu~Clonz.. Sape mau cuba.. Promotion!! JOm!

Haaaa!! Dah 17 hari puasa!!Tapi badan makin naik.. Aikk?? Macam mana ni? Patut puasa badan lebih susut.. Bukan naik!! Korang yang risau2 ni.. Jangan Panik!!! Ade lagi 13 hari puasa.. Cah ade jalan.. Set percubaan untuk seminggu!! Haaaa!! Menariik kan?? At least.. Kalo tak dapat kurang banyak pun.. Kurang skit pun jadi la.. Sekurang2nyer korang DETOX!! Dari tak kurang @ tak buat langsung kan?? Sape nak??? Boleh cuba.. Murah je!!

Nak tau Khasiat setiap satu produk ni? Meh nak bagi tau.. :)

RGC

1. Membantu ketika berpuasa (menahan lapar & memberi tenaga).
2. Penahan lapar (membantu menurunkan berat badan berlebihan) - diminum sebelum mengambil makanan.
3. Membuang air dan lemak berlebihan dalam badan.
4. Mengatasi kelesuan dan tenaga seksual.
5. Membekalkan tenaga berpanjangan.
6. Mengatasi dan membantu pencernaan dalam sistem usus badan (mampu mengawal/mengubat penyakit cirit birit).
7. Membantu merawat NEURALGIA (Sakit urat/saraf) dan kesakitan ringan.
8. Memudahkan pernafasan (boleh membantu merawat asma/lelah).
9. Membantu mengurangkan Sindrom sebelum datang haid (PMS).
10. Menguatkan otot jantung.
11. Mengurangkan atau menghilangkan demam.
12. Mencegah jangkitan kuman.
13. Membantu mencairkan darah beku dalam salur darah.
14. Sebagai anti-oksida membantutkan sel-sel kanser dalam organ badan.
15. Membantu mengempiskan perut dengan mengeluarkan sisa toksin dari usus besar dan usus kecil dalam organ dalaman badan.

 
Nu~Clonz
Kelebihan NU~CLONZ : 
  • tidak menyekat selera anda
  • tidak menahan anda dr merasa lapar
  • tidak perlu berdiet
  • tidak perlu bersenam dgn kuat
Fungsi : 
  • membersihkan usus
  • memecahkan lemak2 dlm badan
  • membuang toksin

Hasil:
  • usus menjadi bersih dan dapat menyerap khasiat makanan dengan cepat
  • membuatkan anda rasa kenyang dengan cepat dan makan dengan kuantiti yg sedikit
  • badan lebih firm kerana lemak-lemak telah dibuang
  • badan lebih ringan dan segar
  • tiada lagi bau mulut, nafas lebih segar, kulit lebih sihat dan cantik kerana toksin telah dibuang

Produk Cah akan repack.Tidak datang dalam original pack yer kawan2.. Sebab set percubaan kan.. Set ni untuk 7 hari yer kawan2.. Untuk set ni ade 7 paket Red Guara Cafe(RGC) dan Nu~Clonz untuk 7 hari.. Nak tau harganya??? Yang!! Tak mahal yang cuma....

PROMOTION SET PERCUBAAN RGC + NU~CLONZ
RM35!!! (Tidak termasuk penghantaran)

Cara makan ialah :

1 Paket RGC diambil ketika sahur
2 - 4 biji Nu~Clonz selepas berbuka.

*Nota : Pengambilan Nu~Clonz bergantung kepada penerimaan badan.. Kalo tak konfiden.. Mula2 boleh ambil 2 biji dahulu. Jika tak nampak kesan untuk esoknyer boleh tambah kepada 4 biji :)


Haaaaaa!! Ape tunggu lagi.. Nak Cantik untuk raya ni? Call / msg Cah di 019-6354918

25 Julai 2012

Umur saya 31 dah.. Eh x caya lah! Macam 25 je? =)

Rata2 wanita mengidamkan bentuk badan yang RAMPING atau paling kurang pun tidak MENGGELEBER atau bagi mereka yang kurus perut tu takde la BUNCIT! Selain itu wanita juga mengidamkan raut wajah yang tidak kusam... serta manis dipandang.. =) Dan wanita paling tidak suka jika ada ayat2 begini yang ditujukan pada mereka.. 

- " Awat la hang gemok sangat ni.. Sihat sangat!" atau.. 
- " Kenapa muka ko nampak letih je ni.. Kusam semacam tengok" atau 
- " Eh! Ko ngandung ke Siti? Lain mcam je badan ko?"(walhal masa tu tak ngandung pun..)

Itu antara contoh2 soalan yang paling tak digemari oleh wanita... Macam2 akan bermain dalam fikiran mereka.. Dan ini akan membuatkan mereka merasa rendah diri dan akan membuat GAP @ menjarakkan diri dengan kawan2.. Termenung sana.. termenung sini mengenang nasib diri... 

TETAPI wanita sangat2 suka bila orang sekeliling :

- Tertanya-tanya berapa usia sebenar anda, sebab ANDA kelihatan begitu muda.(walhal umur dah 31.. Ngeeee =) )
- Kawan-kawan selalu memuji anda dan mengatakan anda masih macam anak dara.. (Itu bagi yang dah berkahwin dan mempunyai anak )
- " Aku tengok ko ni slim & solid je.. Perut pun tak  buncit"
- " Muka sentiasa berseri la awak ni.. Apa rahsia?"
- "Cantik je baju yang ko pakai.. Ye la.. Badan tak mengembang.. Maintain je" 

Cah sekarang pada usia 31 =)
 Haaaaaa!!! Kembang tak? Kembang tak rasa bila orang selalu jadikan awak ni perhatian.. Tapi jangan sampai menimbulkan riak yer =) Ni cah nak menggambarkan situasi yang timbul bila kita sentiasa menjaga kesihatan dan selain itu mendapat manfaat darinya..BONUS!! =) Menjaga kesihatan disamping mendapat manfaat yang lain.. Nak tau macam mana? Dengan mengamalkan Set Wanita Anggun! Set ini terdiri daripada 3 produk iaitu Bidadari, QShe dan Nu~Cell.. Setiap produk mempunya keistimewaan tersendiri.. Nak tau apa kelebihan produk2 ni? Meh nak strory.. =)

BIDADARI

Membantu masalah keputihan yang sering dihadapi oleh wanita remaja dan dewasa.
Membantu mengatasi masalah senggugut.
Membina rahim.
Mengecutkan rahim (bagi wanita lepas bersalin)
Menyegarkan otot faraj.
Menyempitkan faraj.
Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan (suami) semasa perhubungan kelamin.
Menambah kolegen dalam badan.
Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah.
Membantu menghilangkan bau badan dan mulut.
Melegakan panas badan.
Menyegar, menegang dan mengindahkan payudara.
Membekalkan tenaga segera.
Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahan. Oleh itu ia sangat baik dan seolah-olah ia dirumus khas untuk wanita lepas bersalin.

QSHE

Menganjalkan kulit yang telah melendut.
Menegang dan menghaluskan stuktur kulit.
Mengangkat dan menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur.
Memantapkan lagi bentuk menjadikan ia lebih padat.
Mencegah kuku dari menjadi lemah dan rapuh.
Menguatkan kuku agar tidak mudah merekah dan menyerpih.
Mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal.
Memberi perlindungan maksima ke atas masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim.
Mencegah rambut dari menjadi lemah, tidak terurus dan tidak bermaya.
Mengawal rambut dari menjadi rapuh dan bercabang.
Mengawal keguguran rambut
Melangsingkan badan dengan peningkatan jisim badan tanpa lemak.
Membentuk dan merampingkan badan tanpa bonjolan lemak yang hodoh.
Mencantikkan badan anda tanpa geleber yang memalukan.

NU~CELL

Mengapa kita perlukan Nu~Cell?
- Semakin meningkatnya usia, mutu kehidupan semakin menurun disebabkan faktor pemakanan, gaya hidup yang tidak sihat dan persekitaran
- Mencegah lebih baik daripada mengubati
- Terlihat lebih muda dari usia anda
- Merasa sihat dan bersemangat
- Bertenaga sepanjang hari
- Bebas dari penyakit kronik
- Memiliki kehidupan yang berkualiti dan optimum

Kelebihan Menggunakan Nu~Cell -
- Merupakan supplemen kepada sel stem/ sel induk anda sendiri
- Bukan daripada sel induk embrio/sel induk asing (tiada isu kontroversi)
- Sel stem/sel induk dalam tubuh anda merupakan 'doktor peribadi' anda
- Semakin banyak sel stem/sel induk yang aktif, semakin sihat anda
- Tiada suntikan, tiada pencabutan, tiada penuaian sel-sel, tiada pembedahan, tiada kontroversi. Kerana ini adalah sel-sel stem/induk anda sendiri

Kalo yang nak nampakkan diri tu Slim Melim.. Meh Tambah 1 Produk lagi.. Iaitu Nu~Clonz.. Ape Rahsianya?  

NU~CLONZ

Kelebihan NU~CLONZ : 
  • tidak menyekat selera anda
  • tidak menahan anda dr merasa lapar
  • tidak perlu berdiet
  • tidak perlu bersenam dgn kuat
Fungsi : 
  • membersihkan usus
  • memecahkan lemak2 dlm badan
  • membuang toksin

Hasil:
  • usus menjadi bersih dan dapat menyerap khasiat makanan dengan cepat
  • membuatkan anda rasa kenyang dengan cepat dan makan dengan kuantiti yg sedikit
  • badan lebih firm kerana lemak-lemak telah dibuang
  • badan lebih ringan dan segar
  • tiada lagi bau mulut, nafas lebih segar, kulit lebih sihat dan cantik kerana toksin telah dibuang

Haaaa!!! Korang dan tahu kan kelebihan Set Wanita Anggun ni?? Tunggu ape lagi..  Cah tengah buat PROMOTION ni... Biasa RM234 sempena Ramadhan ni Cah bagi diskaun.. So.. Harga Promosi Ramadhan ialah Jeng.. Jeng..Jeng..


RM198 + FREE KAD DISKAUN

RM258 + FREE KAD DISKAUN

Opppppsss!!! Nak tengok testimoni terbaru ?? Meh tengok! =)
Baru 3 bulan makan  produk ni Muka Makin Berseri, Warna Kulit Semakin Sekata dan yang Best Bawah Dagu Tak der Berlipat dah !!!


Haaaaaa!! Ape tunggu lagi.. Nak Cantik untuk raya ni? Call / msg Cah di 019-6354918

23 Julai 2012

Alhamdulillah.. =)

Alhamdulillah masih diberi kesempatan bertemu hari ke-3 dalam bulan Ramadan. Walaupun diari cah sangat2 bz. Namun itu tidak menghalang cah untuk membuat perkara2 yang cah suka.. Kadang2 diari bz ini yang akan meletihkan kita bukan? =) Mungkin ramai yang menyangka.. Alah!! Kalau sekadar surirumah tangga apa lah yang nak diletihkan sangat! Hehehe.. Kalo anda berfikiran begitu.. Anda silap! Sebagai seorang surirumah tangga lah anda mempunyai diari yang bz jika ditambah dengan kerenah anak2 yang ramai.. Lebih2 lagi kerenah masing2 adalah berbeza.. Opppsss!! Terlebih sudah.. Maaf kalian semua.. Cah masih lagi single mingle anak dara lagi.. Haaaa??? Anak dara?? Lagi la tak bz! Apa la yang disibukkan sangat awak tu cah!! Anak dara! Tiada komitmen.. Hidup senang berlenggang.. Balikrumahmak sudah sediakan makanan.. Tidak perlu susah payah.. 

Anda yang berfikiran begitu, silap sekali lagi..Hehehehe.. ini kerana Cah tak tinggal dengan family..Cah duduk diperantauan. Tinggal bersendirian. Diari harian Cah sebenarnya sangat2 pack! Haaa??? Pack?? Kenapa?? Bukan ke Cah masih single? Takde komitmen?? Ya.. Cah memang single. Tinggal bersendirian pula.. Namun Cah merupakan seorang pelajar separuh masa di UTM... Dalam masa yang sama Cah bekerja dan Cah mempunyai 13 ekor kucing yang Cah perlu uruskan makan minum dan keselesaannya sepanjang hari.. See?? Cah juga ada komitmen yer.. =) Mesti ade yang berkata.. Alaaaaaaa.. Setakat kucing je pun.. Tak susah mana.. =) Tak susah ek? Mari kita lihat rutin harian Cah.. 

Rutin harian Cah akan bermula seawal 5 @ 5.30 pagi... Perkara pertama yang Cah akan buat setelah bangun ialah menjenguk bilik anak2 (kucing2 Cah) untuk Cah bersihkan sangkar, kaut najis, mop lantai bilik dan sediakan makan dan minum untuk 13 ekor kucing Cah, kalo sempat, Belek la sekor2 nyer muka.. Kucing pun perlu kasih sayangyer.. =)  Biasanyer semua tu Cah akan ambil masa dalam 1 jam untuk Cah selesaikan semua... Selepas itu barulah Cah akan bersiap membuat apa yang perlu bagi diri Cah pula. Mandi, Solat dan bersiap ke tempat kerja. 8 pagi hingga ke 5 petang Cah akan berada di  pejabat. Balik sahaja dari pejabat, perkara pertamayang Cah akan buat sesudah sampai dirumah ialah menjenguk anak2(kucing2 Cah)..=) Melepaskan mereka di dalam rumah untuk mereka bermain dan membuat perkara yang disukai oleh sesetengah anak berbulu Cah ialah duduk diruang tamu sambil bergusti sesama mereka.Sementara Cah pula mengemas bilik kucing2 cah dan sediakan makan dan minum kucing2 cah. Setelah selesai barula Cah bersiap untuk masak makanan Cah.Hehehhe.. Cah sebenarnya lebih suka masak dirumah daripada beli diluar.. Walaupun hanya masakan simple.. Takpela.. Asalkan kenyang.. =)

Selepas tu barulah Cah bersihkan diri, solat maghrib dan makan. Hehehehe.. Selepas maghrib cah akan duduk sebentar dengan kucing2 cah.. Kucing2 juga perlukan perhatian dan belaian yer.. Mereka juga makhluk ALLAH... Biasanya Cah ambil masa 2 jam untuk membelek kucing2 Cah.. Selepas jam 10 Cah akan masukkan kucing2 Cah semula ke dalam bilik. Kemudian Cah akan mop lantai keseluruhan rumah.. Maklum la.. Rumah Cah ni adik beradik, adik sepupu dan mak ayah Cah rajin datang. Ade tu yang alergik bulu kucing. So.. Kene sentiasa mop rumah, selalunya lepas masukkan kucing2 dalam bilik, terus mop lantai. Lepas selesai semua tu la, baru Cah mengulangkaji dan buat persiapan untuk Assignment ataulaporan sebagainya. Tapi kalo assignment Cah terlalu banyak. Cah akan masukkan kucing2 Cah ke bilik seawal jam 8. Paling awal Cah akan tido pun pada jam 11.30 malam dan akan bangun semulapada jam 2 pagi untuk menyambung siapkan assignment. Tapi kadang2 demi untuk menyiapkan laporan atau assignment, Cah perlu bersengkang mata sampaikan tak tido 36jam!! itu rekodyang Cah pernah buat..Hehehe.. Ok.. Itu jadual hari Isnin - Jumaat. Jika hari sabtu pula, hari dimana Cah perlu ke kelas untuk pengajian Cah. Sekali lagi.. Hari yang sangat sibuk.. Tiada istilah bersenang lenang bagi Cah buat masa ini. Alhamdulillah Cah dapat melakukan semua itu tanpa rasa terbeban dan letih.. Nak tau ape rahsia Cah??

Dulu memang Cah kelihatan agak kurang bermaya, namun Alhamdulillah setelah mengamalkan Set Anggun Wanita Cah dah tak rasa kurang bermaya lagi.. Walaupun tido tak cukup, tapi still leh maintain senyum.. =) Banyak perubahan yang berlaku.. Alhamdulillah Cah dipertemukan dengan Set Wanita Anggun ini.. Banyak khasiat yang Cah perolehi dengan mengamalkan set ini.. Stress dan migrain sudah kurang menjenguk lagi! Disamping jerawat dimuka yang dah jarang sangat menjenguk. Kalo ade pun seketul je.. Itu pun time bendera Jepun naik.. Muka pun dah tak kusam Heheheh.. Semoga Cah dapat menjalankan ibadah dengan sempurna sepanjang bulan puasa ini.. 

Nak Set Wanita Anggun? Just Call / sms je Cah 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com

20 Julai 2012

Cantik Menarik Di pagi Aidilfitri!!

Haaaa!! Kehmain dek non! Kata nak raya kan? Tapi sebelum raya mesti la kena PUASA! Yer hadek2.. PUASA! Bila sebut je nak raya ade yang mula berkira2 nak beli baju ape.. tema ape..  Mesti la nak nampak CANTIK, MENARIK DBOOM kan pagi Aidilfitri tu.. =) Haaaa!!! Ade rahsia nak kongsi dengan korang semua.. Kalo korang nak CANTIK, MENARIK DBOOM di pagi Aidil fitri korang leh amalkan set SLIM  ni.. Banyak kelebihan dia yer dek non! Meh la cuba.. korang yg nak diet memang  sesuai sangat ni.. sebab boleh  kurangkan makan nasi or karbohidrat yg lain.

NAK SET SLIM??? CALL/SMS Cah 019-6354918

Buat korang2 yang ade masalah GASTRIK time bulan2 puasa ni dan yang lesu tak bermaya.. Leh la amalkan set SAHUR ni.. Untuk bersahur korang just amalkan RGC dan Amazing... memang confirm kenyang sepanjang hari..  bersahurkan RGC + Amazing 2 sudu (dibancuh bersama) dan 3 biji kurma.(atau korang risau kelaparan gak.. leh la makan sahur cam biasa.. cuma tambah la amazing ngan RGC ni ) Memang boleh tahan sampai ke petang... takde rasa lapar dan penat... InsyaALLAH korang akan rasa cargas!! Yang biasa GASTRIK pun takkan kena GASTRIK.. 

NAK SET SAHUR??? CALL/SMS Cah 019-6354918
CANTIK MENARIK TERTARIK KAU MEMANG D' BOOM!! =)

18 Julai 2012

Penting!!!! Bukan WANITA sahaja.. Tetapi juga untuk LELAKI.. INFO BARAH USUS..

Bacaan ini penting kepada semua orang kenapa anda semua harus mengamalkan pemakanan sihat.. Hakikatnya.. Kanser Usus ini adalah kerap terjadi kepada LELAKI.. namun peratusan kini menunjukkan Wanita juga berisiko mendapat kanser ini. Di MALAYSIA, Kanser Usus ini paling banyak dihidapi oleh LELAKI tetapi... merupakan barah KETIGA paling banyak dihadapi WANITA... Mengapa barah ini terjadi??? Ini kerana ramai dikalangan kita tidak pernah detox badan kita.. Mencuci usus kita.. Macam mana nak detox dan cuci usus.. Dapatkan Nu~Clonz anda kini!! Hubungi (Cah Cantek) 019-6354918 untuk keterangan lanjut.

Klik Imej untuk baca lebih detail
Dapatkan Nu~Clonz anda sekarang!!! Maklumat lanjut mengenai Nu~Clonz boleh baca DISINI
Nak Nu~Clonz? Just Call / sms je Cah 019-6354918

Yeaaaa!!! Dah Dapat Buku yang ditandatangan oleh Penulis!


Alhamdulillah.. Buku ini telah selamat sampai ke tangan.. Siap bertulis kata2 semangat dari penulis iaitu Pengasas DCL Dato' Dr. Stapa Bin Omar. Sempat membelek2 isi kandungan dan teruja nak membacanya! Yeaaaah!!! Alhamdulillah.. Sangat2 teruja!

Kenapa DCL?? Ini adalah Pilihanku!

Cah bukan la pandai sangat nak mengarang ayat madah pujangga ni.. haaaa... tapi bole la nok dari tak menulis langsung.. Bak kata KJC, KDa ngan Nad tak mula.. Maka tak jadilah.. Hehehehe.. Sebelum ni cah memang sangat2 terdedah dengan dunia MLM.. Yer.. ramai yang takut bila orang sebut je perkataan MLM.. Cah pun takut.. Sudah terbayang ribuan RM yang bakal melayang.. Cah dulu pun pernah la terlibat dalam bebrapa MLM tetapi terasa bagai ada sesuatu yang kurang dalam MLM tersebut.. Tak tahu mengapa.. Asalnya hanya menagamalkan produk2 DCL.. Namun setelah melihat kejayaan demi kejayaan rakan2.. Cah rasa cah harus merebut peluang ini.. Kasih Sayang TEAM yang tak berbelah bahagi.. Syukur ALLAH.. Akhirnya cah dipertemu dan dijodohkan dengan TEAM CANTEK ini.. Ada sebab mengapa Cah tertarik ngan DCL.. dan ini adalah sebabnya.. 5 sebab utama.. dan sebab utama yang membuat Cah tertarik adalah sebab yang ke 4.. YA.. Sebab nya adalah KEBAJIKAN..



1) KERANA PENGASASNYA.


Dato' Stapa dan isterinya Dato' Azlina merupakan pengasas DE CLASSIC LIFE (M) SDN BHD atau lebih dikenali dengan DCL. Syarikat DCL merupakan syarikat yang diterajui oleh 100% Bumiputera Islam dan mempunyai pengalaman yang sangat luas dalam bidang MLM. Inilah syarikat yang bertahan selama 15 tahun dan merupakan Syarikat MLM paling unggul di Asia Tenggara.

Dato’ Stapa yang bermula dari bawah telah dianugerahkan pengiktirafan dari The Asia Pasific Brand Foundation sebagai The Brand Laureate – SME’s CEO Of The Year 2010. Bukan sahaja beliau mendapat pengiktirafan, malahan produk-produk keluaran Syarikat DCL juga memenangi BEST BRAND selama 2 tahun berturut-turut iaitu 2009 dan 2010.



2) PRODUK-PRODUKNYA

Produk-produk keluaran DCL adalah Halal dan selamat kerana tiada bbersifat neutral dan dicampur dengan herba-herba terpilih. Oleh kerana itu, produk-produk ini tidak mempunyai kesan sampingan jika diambil secara berlebihan.

Harga-harga produk DCL adalah sekitar RM20 sehingga RM500 sahaja di mana harga tersebut sangat berpatutan dan mampu dibeli oleh semua golongan. Bukan sahaja mampu dibeli, malah produk ini memberikan kesan yang sangat cepat.

Kilang syarikat DCL juga memiliki Sijil GMP iaitu Good Manufacturing Product. Produk-produk keluaran syarikat DCL sememangnya menjadi produk yang hebat kerana ia mempunyai jualan ulangan yang sangat tinggi. Tak sempat nak lekat habuk kat stok yang ada :P



3) PELAN PEMASARAN



Menyediakan Pelan Pemasaran yang mudah. Anda berhak mendapat BONUS C.U.B hanya dengan menggunakan produk sebanyak 125PV. Ianya cepat melalui PELAN FAST START iaitu terdapat INSENTIF 1,2 dan 3. Bayangkanlah....anda buat 1 kerja dan di bayar 3 kali!!!! Lumayankan???

Pelan ini juga bersifat tahan lama dan anda boleh pencen cepat dan rasa aman...FREEDOM!! Tahukah anda, RCA Kamal memperolehi 6 JUTA TOTAL GROUP PV selama 3 tahun berturut-turut!!!! incomenya....tidak pernah jatuh...malah MAKIN LEBAT!!!!



4) KEBAJIKAN



Inilah keistimewaan DCL yang saya rasa tidak terdapat dalam syarikat-syarikat lain...MISI Syarikat yang sangat UNIK iaitu MEMBINA EKONOMI UMMAH BERDIKARI serta Visi MENANG DUNIA MENANG AKHIRAT....

Setiap pembelian 125PV RM3.00 terus di masukkan ke dalam TABUNG KHAIRAT. Ia adalah untuk diberikan kepada pewaris simati. Manakala TABUNG JIHAD pula yang secara tidak sedar, produk-produk yang kita amalkan selama ini telah mengeluarkan sebanyak0.25% dari harga produk itu untuk di sedekahkan kepada anak yatim, ibu-ibu tunggal dan warga tua...

Ini yang membuatkan hati Cah terus lekat dengan DCL dan TIDAK MUNGKIN berpaling pada yang lain...Inilah sudut pandangan MATA HATI yang perlu kita buka dan terokai dalam satu bidang perniagaan.



5) SISTEM SOKONGAN

Hebatnya DCL kerana adanya sistem sokongan iaitu D'Eagle Motivation Centre. Di mana kita belajar mengenai BOS-Bussiness Orientations, BDS-Bussiness Developments, Leadership- Belajar bagaimana mahu mahu menjadi PEMIMPIN, cara BERPAKAIAN serta PUBLIC SPEAKING dan sebagainya.


Inilah antara KEISTIMEWAAN DCL yang berjaya menambat HATI cah untuk bersama DCL... Alhamdulillah, Cah rasa bersyukur sangat dipertemukan dengan bisness sehebat DCL.


Berminat nak join bisness DCL? Call or msg Cah 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com for free consultation.  Cah akan share segala rahsia untuk berjaya..InsyaAllah