Tak Baik.. Dosa tau!

Perhatian kepada Pembeli

KLIK SINI UNTUK SENARAI PRODUK DI CAH CANTEK
Sebarang Pertanyaan boleh dibuat melalui Call/ SMS ke 016-8165300 atau melalui email cah.cantek@gmail.com

25 Julai 2012

Umur saya 31 dah.. Eh x caya lah! Macam 25 je? =)

Rata2 wanita mengidamkan bentuk badan yang RAMPING atau paling kurang pun tidak MENGGELEBER atau bagi mereka yang kurus perut tu takde la BUNCIT! Selain itu wanita juga mengidamkan raut wajah yang tidak kusam... serta manis dipandang.. =) Dan wanita paling tidak suka jika ada ayat2 begini yang ditujukan pada mereka.. 

- " Awat la hang gemok sangat ni.. Sihat sangat!" atau.. 
- " Kenapa muka ko nampak letih je ni.. Kusam semacam tengok" atau 
- " Eh! Ko ngandung ke Siti? Lain mcam je badan ko?"(walhal masa tu tak ngandung pun..)

Itu antara contoh2 soalan yang paling tak digemari oleh wanita... Macam2 akan bermain dalam fikiran mereka.. Dan ini akan membuatkan mereka merasa rendah diri dan akan membuat GAP @ menjarakkan diri dengan kawan2.. Termenung sana.. termenung sini mengenang nasib diri... 

TETAPI wanita sangat2 suka bila orang sekeliling :

- Tertanya-tanya berapa usia sebenar anda, sebab ANDA kelihatan begitu muda.(walhal umur dah 31.. Ngeeee =) )
- Kawan-kawan selalu memuji anda dan mengatakan anda masih macam anak dara.. (Itu bagi yang dah berkahwin dan mempunyai anak )
- " Aku tengok ko ni slim & solid je.. Perut pun tak  buncit"
- " Muka sentiasa berseri la awak ni.. Apa rahsia?"
- "Cantik je baju yang ko pakai.. Ye la.. Badan tak mengembang.. Maintain je" 

Cah sekarang pada usia 31 =)
 Haaaaaa!!! Kembang tak? Kembang tak rasa bila orang selalu jadikan awak ni perhatian.. Tapi jangan sampai menimbulkan riak yer =) Ni cah nak menggambarkan situasi yang timbul bila kita sentiasa menjaga kesihatan dan selain itu mendapat manfaat darinya..BONUS!! =) Menjaga kesihatan disamping mendapat manfaat yang lain.. Nak tau macam mana? Dengan mengamalkan Set Wanita Anggun! Set ini terdiri daripada 3 produk iaitu Bidadari, QShe dan Nu~Cell.. Setiap produk mempunya keistimewaan tersendiri.. Nak tau apa kelebihan produk2 ni? Meh nak strory.. =)

BIDADARI

Membantu masalah keputihan yang sering dihadapi oleh wanita remaja dan dewasa.
Membantu mengatasi masalah senggugut.
Membina rahim.
Mengecutkan rahim (bagi wanita lepas bersalin)
Menyegarkan otot faraj.
Menyempitkan faraj.
Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan (suami) semasa perhubungan kelamin.
Menambah kolegen dalam badan.
Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah.
Membantu menghilangkan bau badan dan mulut.
Melegakan panas badan.
Menyegar, menegang dan mengindahkan payudara.
Membekalkan tenaga segera.
Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahan. Oleh itu ia sangat baik dan seolah-olah ia dirumus khas untuk wanita lepas bersalin.

QSHE

Menganjalkan kulit yang telah melendut.
Menegang dan menghaluskan stuktur kulit.
Mengangkat dan menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur.
Memantapkan lagi bentuk menjadikan ia lebih padat.
Mencegah kuku dari menjadi lemah dan rapuh.
Menguatkan kuku agar tidak mudah merekah dan menyerpih.
Mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal.
Memberi perlindungan maksima ke atas masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim.
Mencegah rambut dari menjadi lemah, tidak terurus dan tidak bermaya.
Mengawal rambut dari menjadi rapuh dan bercabang.
Mengawal keguguran rambut
Melangsingkan badan dengan peningkatan jisim badan tanpa lemak.
Membentuk dan merampingkan badan tanpa bonjolan lemak yang hodoh.
Mencantikkan badan anda tanpa geleber yang memalukan.

NU~CELL

Mengapa kita perlukan Nu~Cell?
- Semakin meningkatnya usia, mutu kehidupan semakin menurun disebabkan faktor pemakanan, gaya hidup yang tidak sihat dan persekitaran
- Mencegah lebih baik daripada mengubati
- Terlihat lebih muda dari usia anda
- Merasa sihat dan bersemangat
- Bertenaga sepanjang hari
- Bebas dari penyakit kronik
- Memiliki kehidupan yang berkualiti dan optimum

Kelebihan Menggunakan Nu~Cell -
- Merupakan supplemen kepada sel stem/ sel induk anda sendiri
- Bukan daripada sel induk embrio/sel induk asing (tiada isu kontroversi)
- Sel stem/sel induk dalam tubuh anda merupakan 'doktor peribadi' anda
- Semakin banyak sel stem/sel induk yang aktif, semakin sihat anda
- Tiada suntikan, tiada pencabutan, tiada penuaian sel-sel, tiada pembedahan, tiada kontroversi. Kerana ini adalah sel-sel stem/induk anda sendiri

Kalo yang nak nampakkan diri tu Slim Melim.. Meh Tambah 1 Produk lagi.. Iaitu Nu~Clonz.. Ape Rahsianya?  

NU~CLONZ

Kelebihan NU~CLONZ : 
  • tidak menyekat selera anda
  • tidak menahan anda dr merasa lapar
  • tidak perlu berdiet
  • tidak perlu bersenam dgn kuat
Fungsi : 
  • membersihkan usus
  • memecahkan lemak2 dlm badan
  • membuang toksin

Hasil:
  • usus menjadi bersih dan dapat menyerap khasiat makanan dengan cepat
  • membuatkan anda rasa kenyang dengan cepat dan makan dengan kuantiti yg sedikit
  • badan lebih firm kerana lemak-lemak telah dibuang
  • badan lebih ringan dan segar
  • tiada lagi bau mulut, nafas lebih segar, kulit lebih sihat dan cantik kerana toksin telah dibuang

Haaaa!!! Korang dan tahu kan kelebihan Set Wanita Anggun ni?? Tunggu ape lagi..  Cah tengah buat PROMOTION ni... Biasa RM234 sempena Ramadhan ni Cah bagi diskaun.. So.. Harga Promosi Ramadhan ialah Jeng.. Jeng..Jeng..


RM198 + FREE KAD DISKAUN

RM258 + FREE KAD DISKAUN

Opppppsss!!! Nak tengok testimoni terbaru ?? Meh tengok! =)
Baru 3 bulan makan  produk ni Muka Makin Berseri, Warna Kulit Semakin Sekata dan yang Best Bawah Dagu Tak der Berlipat dah !!!


Haaaaaa!! Ape tunggu lagi.. Nak Cantik untuk raya ni? Call / msg Cah di 019-6354918

23 Julai 2012

Alhamdulillah.. =)

Alhamdulillah masih diberi kesempatan bertemu hari ke-3 dalam bulan Ramadan. Walaupun diari cah sangat2 bz. Namun itu tidak menghalang cah untuk membuat perkara2 yang cah suka.. Kadang2 diari bz ini yang akan meletihkan kita bukan? =) Mungkin ramai yang menyangka.. Alah!! Kalau sekadar surirumah tangga apa lah yang nak diletihkan sangat! Hehehe.. Kalo anda berfikiran begitu.. Anda silap! Sebagai seorang surirumah tangga lah anda mempunyai diari yang bz jika ditambah dengan kerenah anak2 yang ramai.. Lebih2 lagi kerenah masing2 adalah berbeza.. Opppsss!! Terlebih sudah.. Maaf kalian semua.. Cah masih lagi single mingle anak dara lagi.. Haaaa??? Anak dara?? Lagi la tak bz! Apa la yang disibukkan sangat awak tu cah!! Anak dara! Tiada komitmen.. Hidup senang berlenggang.. Balikrumahmak sudah sediakan makanan.. Tidak perlu susah payah.. 

Anda yang berfikiran begitu, silap sekali lagi..Hehehehe.. ini kerana Cah tak tinggal dengan family..Cah duduk diperantauan. Tinggal bersendirian. Diari harian Cah sebenarnya sangat2 pack! Haaa??? Pack?? Kenapa?? Bukan ke Cah masih single? Takde komitmen?? Ya.. Cah memang single. Tinggal bersendirian pula.. Namun Cah merupakan seorang pelajar separuh masa di UTM... Dalam masa yang sama Cah bekerja dan Cah mempunyai 13 ekor kucing yang Cah perlu uruskan makan minum dan keselesaannya sepanjang hari.. See?? Cah juga ada komitmen yer.. =) Mesti ade yang berkata.. Alaaaaaaa.. Setakat kucing je pun.. Tak susah mana.. =) Tak susah ek? Mari kita lihat rutin harian Cah.. 

Rutin harian Cah akan bermula seawal 5 @ 5.30 pagi... Perkara pertama yang Cah akan buat setelah bangun ialah menjenguk bilik anak2 (kucing2 Cah) untuk Cah bersihkan sangkar, kaut najis, mop lantai bilik dan sediakan makan dan minum untuk 13 ekor kucing Cah, kalo sempat, Belek la sekor2 nyer muka.. Kucing pun perlu kasih sayangyer.. =)  Biasanyer semua tu Cah akan ambil masa dalam 1 jam untuk Cah selesaikan semua... Selepas itu barulah Cah akan bersiap membuat apa yang perlu bagi diri Cah pula. Mandi, Solat dan bersiap ke tempat kerja. 8 pagi hingga ke 5 petang Cah akan berada di  pejabat. Balik sahaja dari pejabat, perkara pertamayang Cah akan buat sesudah sampai dirumah ialah menjenguk anak2(kucing2 Cah)..=) Melepaskan mereka di dalam rumah untuk mereka bermain dan membuat perkara yang disukai oleh sesetengah anak berbulu Cah ialah duduk diruang tamu sambil bergusti sesama mereka.Sementara Cah pula mengemas bilik kucing2 cah dan sediakan makan dan minum kucing2 cah. Setelah selesai barula Cah bersiap untuk masak makanan Cah.Hehehhe.. Cah sebenarnya lebih suka masak dirumah daripada beli diluar.. Walaupun hanya masakan simple.. Takpela.. Asalkan kenyang.. =)

Selepas tu barulah Cah bersihkan diri, solat maghrib dan makan. Hehehehe.. Selepas maghrib cah akan duduk sebentar dengan kucing2 cah.. Kucing2 juga perlukan perhatian dan belaian yer.. Mereka juga makhluk ALLAH... Biasanya Cah ambil masa 2 jam untuk membelek kucing2 Cah.. Selepas jam 10 Cah akan masukkan kucing2 Cah semula ke dalam bilik. Kemudian Cah akan mop lantai keseluruhan rumah.. Maklum la.. Rumah Cah ni adik beradik, adik sepupu dan mak ayah Cah rajin datang. Ade tu yang alergik bulu kucing. So.. Kene sentiasa mop rumah, selalunya lepas masukkan kucing2 dalam bilik, terus mop lantai. Lepas selesai semua tu la, baru Cah mengulangkaji dan buat persiapan untuk Assignment ataulaporan sebagainya. Tapi kalo assignment Cah terlalu banyak. Cah akan masukkan kucing2 Cah ke bilik seawal jam 8. Paling awal Cah akan tido pun pada jam 11.30 malam dan akan bangun semulapada jam 2 pagi untuk menyambung siapkan assignment. Tapi kadang2 demi untuk menyiapkan laporan atau assignment, Cah perlu bersengkang mata sampaikan tak tido 36jam!! itu rekodyang Cah pernah buat..Hehehe.. Ok.. Itu jadual hari Isnin - Jumaat. Jika hari sabtu pula, hari dimana Cah perlu ke kelas untuk pengajian Cah. Sekali lagi.. Hari yang sangat sibuk.. Tiada istilah bersenang lenang bagi Cah buat masa ini. Alhamdulillah Cah dapat melakukan semua itu tanpa rasa terbeban dan letih.. Nak tau ape rahsia Cah??

Dulu memang Cah kelihatan agak kurang bermaya, namun Alhamdulillah setelah mengamalkan Set Anggun Wanita Cah dah tak rasa kurang bermaya lagi.. Walaupun tido tak cukup, tapi still leh maintain senyum.. =) Banyak perubahan yang berlaku.. Alhamdulillah Cah dipertemukan dengan Set Wanita Anggun ini.. Banyak khasiat yang Cah perolehi dengan mengamalkan set ini.. Stress dan migrain sudah kurang menjenguk lagi! Disamping jerawat dimuka yang dah jarang sangat menjenguk. Kalo ade pun seketul je.. Itu pun time bendera Jepun naik.. Muka pun dah tak kusam Heheheh.. Semoga Cah dapat menjalankan ibadah dengan sempurna sepanjang bulan puasa ini.. 

Nak Set Wanita Anggun? Just Call / sms je Cah 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com

20 Julai 2012

Cantik Menarik Di pagi Aidilfitri!!

Haaaa!! Kehmain dek non! Kata nak raya kan? Tapi sebelum raya mesti la kena PUASA! Yer hadek2.. PUASA! Bila sebut je nak raya ade yang mula berkira2 nak beli baju ape.. tema ape..  Mesti la nak nampak CANTIK, MENARIK DBOOM kan pagi Aidilfitri tu.. =) Haaaa!!! Ade rahsia nak kongsi dengan korang semua.. Kalo korang nak CANTIK, MENARIK DBOOM di pagi Aidil fitri korang leh amalkan set SLIM  ni.. Banyak kelebihan dia yer dek non! Meh la cuba.. korang yg nak diet memang  sesuai sangat ni.. sebab boleh  kurangkan makan nasi or karbohidrat yg lain.

NAK SET SLIM??? CALL/SMS Cah 019-6354918

Buat korang2 yang ade masalah GASTRIK time bulan2 puasa ni dan yang lesu tak bermaya.. Leh la amalkan set SAHUR ni.. Untuk bersahur korang just amalkan RGC dan Amazing... memang confirm kenyang sepanjang hari..  bersahurkan RGC + Amazing 2 sudu (dibancuh bersama) dan 3 biji kurma.(atau korang risau kelaparan gak.. leh la makan sahur cam biasa.. cuma tambah la amazing ngan RGC ni ) Memang boleh tahan sampai ke petang... takde rasa lapar dan penat... InsyaALLAH korang akan rasa cargas!! Yang biasa GASTRIK pun takkan kena GASTRIK.. 

NAK SET SAHUR??? CALL/SMS Cah 019-6354918
CANTIK MENARIK TERTARIK KAU MEMANG D' BOOM!! =)

18 Julai 2012

Penting!!!! Bukan WANITA sahaja.. Tetapi juga untuk LELAKI.. INFO BARAH USUS..

Bacaan ini penting kepada semua orang kenapa anda semua harus mengamalkan pemakanan sihat.. Hakikatnya.. Kanser Usus ini adalah kerap terjadi kepada LELAKI.. namun peratusan kini menunjukkan Wanita juga berisiko mendapat kanser ini. Di MALAYSIA, Kanser Usus ini paling banyak dihidapi oleh LELAKI tetapi... merupakan barah KETIGA paling banyak dihadapi WANITA... Mengapa barah ini terjadi??? Ini kerana ramai dikalangan kita tidak pernah detox badan kita.. Mencuci usus kita.. Macam mana nak detox dan cuci usus.. Dapatkan Nu~Clonz anda kini!! Hubungi (Cah Cantek) 019-6354918 untuk keterangan lanjut.

Klik Imej untuk baca lebih detail
Dapatkan Nu~Clonz anda sekarang!!! Maklumat lanjut mengenai Nu~Clonz boleh baca DISINI
Nak Nu~Clonz? Just Call / sms je Cah 019-6354918

Yeaaaa!!! Dah Dapat Buku yang ditandatangan oleh Penulis!


Alhamdulillah.. Buku ini telah selamat sampai ke tangan.. Siap bertulis kata2 semangat dari penulis iaitu Pengasas DCL Dato' Dr. Stapa Bin Omar. Sempat membelek2 isi kandungan dan teruja nak membacanya! Yeaaaah!!! Alhamdulillah.. Sangat2 teruja!

Kenapa DCL?? Ini adalah Pilihanku!

Cah bukan la pandai sangat nak mengarang ayat madah pujangga ni.. haaaa... tapi bole la nok dari tak menulis langsung.. Bak kata KJC, KDa ngan Nad tak mula.. Maka tak jadilah.. Hehehehe.. Sebelum ni cah memang sangat2 terdedah dengan dunia MLM.. Yer.. ramai yang takut bila orang sebut je perkataan MLM.. Cah pun takut.. Sudah terbayang ribuan RM yang bakal melayang.. Cah dulu pun pernah la terlibat dalam bebrapa MLM tetapi terasa bagai ada sesuatu yang kurang dalam MLM tersebut.. Tak tahu mengapa.. Asalnya hanya menagamalkan produk2 DCL.. Namun setelah melihat kejayaan demi kejayaan rakan2.. Cah rasa cah harus merebut peluang ini.. Kasih Sayang TEAM yang tak berbelah bahagi.. Syukur ALLAH.. Akhirnya cah dipertemu dan dijodohkan dengan TEAM CANTEK ini.. Ada sebab mengapa Cah tertarik ngan DCL.. dan ini adalah sebabnya.. 5 sebab utama.. dan sebab utama yang membuat Cah tertarik adalah sebab yang ke 4.. YA.. Sebab nya adalah KEBAJIKAN..



1) KERANA PENGASASNYA.


Dato' Stapa dan isterinya Dato' Azlina merupakan pengasas DE CLASSIC LIFE (M) SDN BHD atau lebih dikenali dengan DCL. Syarikat DCL merupakan syarikat yang diterajui oleh 100% Bumiputera Islam dan mempunyai pengalaman yang sangat luas dalam bidang MLM. Inilah syarikat yang bertahan selama 15 tahun dan merupakan Syarikat MLM paling unggul di Asia Tenggara.

Dato’ Stapa yang bermula dari bawah telah dianugerahkan pengiktirafan dari The Asia Pasific Brand Foundation sebagai The Brand Laureate – SME’s CEO Of The Year 2010. Bukan sahaja beliau mendapat pengiktirafan, malahan produk-produk keluaran Syarikat DCL juga memenangi BEST BRAND selama 2 tahun berturut-turut iaitu 2009 dan 2010.



2) PRODUK-PRODUKNYA

Produk-produk keluaran DCL adalah Halal dan selamat kerana tiada bbersifat neutral dan dicampur dengan herba-herba terpilih. Oleh kerana itu, produk-produk ini tidak mempunyai kesan sampingan jika diambil secara berlebihan.

Harga-harga produk DCL adalah sekitar RM20 sehingga RM500 sahaja di mana harga tersebut sangat berpatutan dan mampu dibeli oleh semua golongan. Bukan sahaja mampu dibeli, malah produk ini memberikan kesan yang sangat cepat.

Kilang syarikat DCL juga memiliki Sijil GMP iaitu Good Manufacturing Product. Produk-produk keluaran syarikat DCL sememangnya menjadi produk yang hebat kerana ia mempunyai jualan ulangan yang sangat tinggi. Tak sempat nak lekat habuk kat stok yang ada :P



3) PELAN PEMASARAN



Menyediakan Pelan Pemasaran yang mudah. Anda berhak mendapat BONUS C.U.B hanya dengan menggunakan produk sebanyak 125PV. Ianya cepat melalui PELAN FAST START iaitu terdapat INSENTIF 1,2 dan 3. Bayangkanlah....anda buat 1 kerja dan di bayar 3 kali!!!! Lumayankan???

Pelan ini juga bersifat tahan lama dan anda boleh pencen cepat dan rasa aman...FREEDOM!! Tahukah anda, RCA Kamal memperolehi 6 JUTA TOTAL GROUP PV selama 3 tahun berturut-turut!!!! incomenya....tidak pernah jatuh...malah MAKIN LEBAT!!!!



4) KEBAJIKAN



Inilah keistimewaan DCL yang saya rasa tidak terdapat dalam syarikat-syarikat lain...MISI Syarikat yang sangat UNIK iaitu MEMBINA EKONOMI UMMAH BERDIKARI serta Visi MENANG DUNIA MENANG AKHIRAT....

Setiap pembelian 125PV RM3.00 terus di masukkan ke dalam TABUNG KHAIRAT. Ia adalah untuk diberikan kepada pewaris simati. Manakala TABUNG JIHAD pula yang secara tidak sedar, produk-produk yang kita amalkan selama ini telah mengeluarkan sebanyak0.25% dari harga produk itu untuk di sedekahkan kepada anak yatim, ibu-ibu tunggal dan warga tua...

Ini yang membuatkan hati Cah terus lekat dengan DCL dan TIDAK MUNGKIN berpaling pada yang lain...Inilah sudut pandangan MATA HATI yang perlu kita buka dan terokai dalam satu bidang perniagaan.



5) SISTEM SOKONGAN

Hebatnya DCL kerana adanya sistem sokongan iaitu D'Eagle Motivation Centre. Di mana kita belajar mengenai BOS-Bussiness Orientations, BDS-Bussiness Developments, Leadership- Belajar bagaimana mahu mahu menjadi PEMIMPIN, cara BERPAKAIAN serta PUBLIC SPEAKING dan sebagainya.


Inilah antara KEISTIMEWAAN DCL yang berjaya menambat HATI cah untuk bersama DCL... Alhamdulillah, Cah rasa bersyukur sangat dipertemukan dengan bisness sehebat DCL.


Berminat nak join bisness DCL? Call or msg Cah 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com for free consultation.  Cah akan share segala rahsia untuk berjaya..InsyaAllah

16 Julai 2012

Thoyyib

Thoyyib


Thoyyib adalah produk penjagaan diri berasaskan aromaterapi yang dikomposisikan dengan ekstrak Nigella sativa (Habbatus sauda), minyak kayu putih, serai wangi, lada hitam, Peppermint dan lain-lain herba terpilih.

Thoyyib sangat berkesan mengatasi masalah-masalah berikut:

• Pening kepala
• Melegakan sakit kepala & migrain
• Kembung perut
• Sakit dada
• Sesuai untuk tujuan mengurut
• Terseliuh
• Kebas hujung jari
• Selsema
• Tegang urat leher
• Batuk
• Untuk kesegaran semasa memandu.

Cara penggunaan : sapu di tempat yang berkaitan.
Berminat?? Call or msg Cah 019-6354918 
atau call/sms/whastapp - 0168165300

Serbuk Pencuci SA 9

Serbuk Pencuci SA 9


Berkesan untuk menanggalkan berbagai kotoran degil secara lembut tapi berkesan dan jadikan pakaian anda harum dan segar.

Cucian mesin:

1 skop - 5 kg cucian mesin.

(i) Muatan kecil - 1/4 skop

(ii) Muatan sederhana - 1 skop

(iii) Muatan besar - 11/4 skop

Cucian tangan:
  • Sila guna sukatan yang lebih untuk cucian yang kotor atau dengan air liat.
  • 1 skop sama dengan 22 gram.
  • Bagi cucian tangan 1 skop ~ 6-7 kg pakaian kering.
  1. Tri-bio Enzim 3 tindakan hebat - untuk menyingkirkan lumuran protein dan darah.
  2. Oxygen aktif dan agen bio-aktif Meningkatkan kuasa pencucian dan menolong menyingkirkan kotoran degil.
  3. Sodium Tri-poliposfat Bahan pembina yang menolong melunturkan kotoran dan memperbaiki stuktur fabrik air.
  4. Penyeri Optik Menyerikan warna agar warna putih lebih putih dan warna lain lebih berseri.
  5. Anti karat Melindungi dan mencegah besi dari berkarat.
  6. Wangian Floral Segar Menyerlahkan keharuman segar selepas pencucian.
  7. Anti Endapan Semula Kuasa hebat untuk mencegah pemendapan tanah tanih ke atas fabrik.
  8. Pekatan yang menjimatkan.
  9. Anti-Bakteria Menghalang tindakan bakteria membuatkan rendaman tidak berbau.

    Berminat?? Call or msg Cah 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com

DR. NATURE IONIC NUCIFERA

DR. NATURE IONIC NUCIFERA



Dr. nature Ionic Nucifera yang dirumus khas untuk memelihara rambut yang mengandungi Virgin Coconut Oil, Tea Tree Extract dan bahan-bahan yang kaya dengan Vitamin A&E untuk menjadikan rambut kelihatan sihat dan bersinar, mengurangkan penyakit kegatalan di bahagian kepala, Fungi (kulat), kelemumur dan membantu pengedaran darah ke pangkal rambut. Ia juga melebatkan dan menghitamkan rambut sesuai digunakan seisi keluarga tanpa was-was.

Cara Penggunaan
Picitkan sedikit dr. nature Ionic Nucifera di atas tapak tangan, kemudian gosokkan kedua belah tapak tangan dan lumurkan pada rambut. Gayakan rambut mengikut citarasa anda.


Berminat?? Call or msg Cah 019-6354918 
atau call/sms/whastapp - 0168165300

DR FRESH

DR FRESH


Dr. Fresh merupakan formulasi herba yang mengandungi ekstrak tumbuhan semulajadi dengan kombinasi tyme, green tea, mint, myrrh dan kayu sugi yang mampu menyegarkan, menghilangkan bau mulut dan membunuh bakteria di dalam mulut yang menjadi punca mulut berbau.

Berminat?? Call or msg Cah 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com 

DR SMILE

DR SMILE


Senyuman manis anda bermula dengan DR.SMILE, kaya dengan khasiat sumber semulajadi yang diperakui mampu memberi perlindungan dan pemutihan gigi secara berterusan. Dengan kerap mengamalkan penggunaannya, pasti nafas menjadi segar, gusi sihat, kuman kaviti di dalam mulut dapat dibasmi menjadikan gigi lebih kuat dan bersinar. Gunakanlah DR.SMILE tanpa keraguan kerana ia diiktiraf HALAL oleh JAKIM.

Keistimewaan :

Halal oleh JAKIM
  • Perawatan
  • Sumber alamiah
  • Tidak mempunyai gelatin & serbuk tulang haiwan
  • Tidak mempunyai florida & bahan kimia yang membahayakan
  • Kesan florida ke atas kita sebagai pengguna : osteoprosis, kerosakkan saraf, deria rasa tumpul, gementar, pernafasan berat, anak cepat lelah & melembapkan IQ (Masyaallah, bukan pemakanan je yang buat kita jadik lembap IQ dan mendatangkan penyakit tapi apa yang kita guna untuk kebersihan diri pun sebenarnya dan ianya juga menyumbangkan segala jenis penyakit)
  • Tiada kesan sampingan 

Berminat?? Call or msg Cah 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com

Love Hygiene Wash

Love Hygiene Wash --> Best walaupun Bendera Jepun Menyinggah

Salam semua,





Love Hygiene Wash ini mengandungi bahan aktif termasuk ekstrak dengan Kacip Fatimah, Manjakani, Minyak Zaitun dan lain-lain bahan yang amat sesuai untuk mencuci, membersih dan menghilangkan bau alat kelamin wanita. Ia juga menghindarkan bakteria yang menjadi punca pelbagai masalah wanita dan mengandungi haruman strawberry memberi kesan dan keselesaan optimum kepada si pemakai.

Siapa yang suka sentiasa segar, wangi walaupun semasa datang Haid

Berminat?? Call or msg Cah 019-6354918 
atau call/sms/whastapp - 0168165300

Fantasia Perfume Body Moisturizer

Fantasia Perfume Body Moisturizer



Dikomposisi dari bahan semulajadi mewah:
Minyak Aromaterapi dan lain-lain, tanpa kesan sampingan dan suci.

Fantasia Perfume Body Moisturizer adalah satu formula unik yang mampu untuk memberi kesegaran kulit. Mempercepatkan dan mengimbangi pH kulit yang asal. Pelembap yang menyerap dengan mudah dan memberi kesan segera dari segi rasa dan rupa kulit di samping membantu mengekalkan khasiat yang diperlukan dan melembapkan kulit pada kadar keperluan kulit. Pelembap yang kaya dengan khasiat yang dapat membantu membina sel kulit menggantikan sel kulit yang kering dan kasar, dengan ini meningkatkan kelembutan dan kehalusan kulit, menjadikan kulit lebih gebu, anjal dan sentiasa muda.

Vitamin C - Menjadikan warna kulit lebih sekata, menguatkan sel kulit dan menyerlahkan keserian kulit.

Vitamin E - Melembabkan sel kulit dari dalam, melindungi kulit dari unsur- unsur bebas radikal dan menyehatkan kulit. Kandungan perfume yang tinggi (antara tertinggi di pasaran yang bertahan wangi seharian lamanya.
 

Berminat?? Call or msg Cah 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com

Fantasia Shower Scrub

Fantasia Shower Scrub



Shower Scrub ini dirumuskan khusus untuk penjagaan kulit yang rapi. Ianya mengandungi manik-manik halus yang bertindak menyental untuk menanggalkan sel-sel kulit mati bagi menyerlahkan kulit anda agar kelihatan bersih, segar dan halus. Dengan agen pemutih dari ekstrak semulajadi (buah terpilih)....berkesan mencerahkan kulit. Ianya juga berkesan membantu memecahkan lemak.

Kegunaan :

- Mempunyai "extra whitening" (agen pemutih semulajadi) berkesan mencerahkan kulit

- Mempunyai agen anti lemak, membantu melangsingkan tubuh

- Adunan agen pencuci semulajadi dan minyak aromaterapi berkesan menanggalkan kekotoran degil dan sel-sel mati serta menenangkan minda

Cara Penggunaan :

Penggunaan Mingguan : 2 Kali seminggu, lumurkan ke seluruh anggota tubuh (leher ke kaki) semasa badan kering. Gosok shower scrub sehingga kering agar kotoran degil dan sel mati keluar. Selepas itu bilas dengan air.

Penggunaan Harian : Basahkan tubuh dan tuang sedikit shower scrub pada tapak tangan dan gosok ke seluruh anggota badan seperti mandi biasa

Harga: WM: RM26.00/ EM: RM28.00/ B&S: $14.00



Berminat nak dapatkan mandian mewah Fantasia Shower Scrub?
Call or msg Cah 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com

Sofea Skin Essential (4 in 1)


HARGA : RM398.00 (4 in 1)

1. SOFEA ENZYME CLEANSER (100ML)



Membantu menanggalkan solekan, membersih kotoran dan minyak berlebihan pada wajah tanpa mengeringkan kulit wajah. Ia juga mengandungi enzim dan bahan-bahan aktif untuk anti-penuaan dan menjadikan kulit wajah lebih bersih, segar dan cantik.

Cara Penggunaan :- Buihkan di atas tapak tangan, ratakan dan urut ke seluruh wajah selama 1-2 minit. Bilas dan keringkan wajah.
HARGA : RM95.00

2. SOFEA FIRMING TONER (100ML)




Mengembalikan kesegeran wajah dan mengurangkan inflamasi serta melegakan iritasi kulit. Diperkaya dengan ekstrak bunga raya dan stem sel buah epal yang dapat mengurangkan minyak berlebihan pada wajah. Ia mengandungi anti-oksida dan mengekalkan kelembapan pada kulit.
Cara Penggunaan : Basahkan kapas muka dan sapukan rata pada wajah selepas membersihkan wajah.

HARGA : RM113.00

3. SOFEA DAY REVIVAL SPF30 (60GM)



Melembab dan mengandungi SPF30 untuk melindungi kulit wajah daripada sinaran UV yang boleh merosakkan kulit wajah. Bahan-bahan aktifnya juga membantu memulihkan tisu kulit yang rosak dan mengurangkan kesan penuaan dan kedutan supaya kulit lebih halus dan kelihatan lebih muda.
Cara Penggunaan : Digunakan selepas penyegar di siang hari, diratakan pada bahagian muka dan leher.
HARGA : RM95.00

4. SOFEA ENRICHING NIGHT REVIVAL (60GM)




Mengandungi vitamin, stem buah epal dan ekstrak bunga raya yang bertindak sebagai pelembab yang dapat memulihkan tisu kulit yang rosak, menghilangkan parut, jeragat, kedutan dan kesan penuaan. Ia bertindak semasa tidur untuk meningkatkan proses regenerasi agar kulit lebih sihat dan cantik.

Cara Penggunaan : Digunakan selepas toner pada malam hari dengan diratakan menggunakan hujung jari pada bahagian muka dan leher.

HARGA : RM120.00

Berminat?? Call or msg Cah 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com

Fantasiola Lipstick

Fantasiola Lipstick --> Lebih Warna Lebih Pilihan



Treatment Lipstick

Kaya dengan bahan-bahan mewah seperti beberapa ekstrak minyak dan kolagen. Lipstick yang merawat bibir yang kering dan merekah supaya lebih lembut, lembab dan sihat. Lipstick ini juga dapat mengembalikan kecerahan dan keanjalan bibir. Tidak mengandungi bahan-bahan terlarang dan tiada kesan sampingan.

Kandungan Khas : 
Minyak Kelapa Dara, Minyak Zaitun, Minyak Bunga Matahari, Minyak Jagung, Vitamin E dan Kolagen

Pilihan Warna :


Siapa nak bibir tak merekah & lipstick tahan lama di bibir 
Berminat?? 
Call or msg Cah 019-6354918 
atau call/sms/whastapp - 0168165300

Fantasiola Lipstick

Fantasiola Lipstick --> Tiada Lagi Bibir Kering


Merupakan gincu bibir dengan Magic Color – warna gincu berubah mengikut peredaran darah individu. Diadun secara terperinci dan sangat istimewa kerana warnanya mampu berubah mengikut aliran darah dalam tubuh. Membuatkan bibir tidak kering dan kelihatan segar.

Meh baca pendapat pengguna lipstiick ni. Penyataan di ambil dari FB Page DCL



Siapa nak bibir tak merekah & lipstick tahan lama di bibir 
Berminat?? Call or msg Cah 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com

D~Laila Red

D~Laila Red -->Untuk kulit muka berjerawat dan berminyak


Terdiri daripada :- 
1) Acne Facial Bar (45g)
Sabun Acne Aromaterapi adalah pembersih muka yang lembut supaya kulit menjadi lebih sihat. Ia menggunakan ramuan terpilih yang selamat pada kulit tanpa bahan-bahan yang kasar. Ia menghilangkan minyak berlebihan tanpa meninggalkan bahan yang boleh menutup liang roma kulit.

Cara Penggunaan :-
Bersihkan muka dengan sabun dan bilas bersih selepas 1 minit. Untuk keberkesanan boleh digunakan 2 kali sehari.

Bahan-bahan :-Purified Water, Sodium Palmate, Sodium Palm Kemelate, Sodium Stearate, Sodium Palmitate, Sodium Citrate, Sucrose, Sorbitol, Glycerine, Cocamide DEA, Tetra Sodium Etidronate, PEG-8, Olive Oil Ester, Chamomile Extract, Geranium & Tea Extract, Trielocarbon (TCC), Menthol, Fragrance, CL 17200 (Red)




Call or msg Cah 019-6354918 
atau atau call/sms/whastapp - 0168165300

D~Laila Gold

D~Laila Gold --> Untuk kulit muka biasa, kering dan berjeragat


Terdiri daripada :-

1) Beauty Facial Bar (45g)
Sabun Bar adalah sabun aromaterapi lutsinar tulen yang sesuai untuk membersihkan "makeup" dan "impurities" sambil mengekalkan air pada kulit. Ia diperbuat daripada minyak sayuran dan bahan yang terpilih. Ia membantu melembutkan kulit dengan Vitamin E.

Cara Penggunaan :-
Bersihkan muka dengan sabun, urut perlahan selama 3 minit, bilas bersih. Untuk keberkesanan boleh digunakan 2 kali sehari.

Bahan-bahan :-
Purified Water, Sodium Palmate, Sodium Palm Kemelate, Sodium Stearate, Sodium Palmitate, Sodium Citrate, Sucrose, Sorbitol, Glycerine, Cocamide DEA, Tetra Sodium Etidronate, Olive Oil Ester, Chamomile Extract, Fragrance, Geranium Oil, Vitamin E, CL 19140 (Yellow)

2) UV Foundation (5g)
Bedak asas UV dengan SPF 25. Diformulasi khas dengan Sistem Pencerah Aromaterapi untuk melindungi kulit daripada cahaya matahari, sinar UVA dan UVB dan pencemaran yang menyebabkan pigmentasi, kedut-kedut, jerawat, kesan penuaan dan ton kulit yang tak sekata. Agen kelembapan menolong kulit daripada kekeringan. Ditambah lagi dengan perlindungan SPF 25 terhadap kesan buruk sinar UVA dan UVB. Kulit menjadi lebih cerah, muda, lembut dan menyerikan.

Cara Penggunaan :-
Sapu dan ratakan pada muka.

Bahan-bahan :-
Purified Water, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-75 Stearate, Ceteth-20, Steareth-20, 2-Ethylhexyl Methoxycinnamate, Hydrogenated Polydecene, PEG-8 Beeswax, Titanium Dioxide, Diisostearyl Malate, Hydrated Silica, Dimethicone/Methicone Copolymer, Aluminium Hydroxide, Diethylene Glycol, Ethoxydiglycol, Sulfur, Alumina, Silica, Sodium Polyacrylate, Octyldodecanol, Irvingia Gabonensis Kernel Butter, Hydrogenated Coco-Glycerides, Butylparaben, Proplyparaben, Ethylparaben, Methylparaben, Isobutylparaben, Phenoxyethanol, Mica, CI77492(Iron Oxide), Methicone, CI77491(Iron Oxides), Geranium Oil, Fragrance

3) Beauty Night Cream (5g)
Diformulasi khas dengan Sistem Pencerah Aromaterapi untuk membantu melindungi kulit pada waktu malam. Ia berfungsi menghalus dan mengembalikan keanjalan kulit serta menyeragamkan warna kulit. Penggunaan harian membantu wajah anda semakin hari tampak cerah, licin dan berseri.

Cara Penggunaan :-
Sapukan ke atas muka dan leher, usap perlahan selama 3 minit pada setiap malam.

Bahan-bahan :-
Purified Water, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-75 Stearate, Ceteh-20, Steareth-20, Cetearyl Alcohol, PEG-8 Stearate, Caprylic/Capric Tariglyceride, Isopropyl Palmitate, Butylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Methylparaben, Isobutylparaben, Phenoxyethanol, Kojic Dipalmitate, Sodium Metabisulfite, Dextrin, Disoodium EDTA, Geranium Oil, Retinol. 

Just call / msg Cah 019-6354918 
atau call/sms/whastapp - 0168165300 

Susu Kolesgen

Susu Kolesgen




Susu Kolustrum Asli Koles-Gen Plus adalah sejenis susu tepung asli yang ditambah dengan kolustrum dan serbuk kolagen. 

Kolostrum telah terbukti secara saintifik untuk membantu sistem imunisasi badan. 

Kolestrum yang dibekalkan oleh Koles-Gen IgG Plus berasal dari Kolestrum New Zeland yang terbukti terbaik di dunia. Ia bebas dari bahan kimia dan pencemaran serta telah melalui proses Steriliasasi dengan pemprosesan Suhu Ultra Tinggi (UHT) dan mendapat pengiktirafan ISO 9001. Susu ini amat baik untuk menjamin kesihatan anda dan keluarga. 

Arahan Penggunaan : 
Bancuh 1 paket Susu Tepung Koles-Gen (15gm) ke dalam segelas air suam. Disarankan untuk mengambil 1-2 paket sehari. 

Penyimpanan : 
Elakkan pendedahan terhadap haba dan kepanasan. Guna kandungan sebaik sahaja ia dibuka untuk mengelakkan sebarang perubahan terhadap kualiti. 



Siapa nak susu kolesgen boleh contact Cah 019-6354918

D'NIFI Stokin

D'NIFI Stoking Bertenaga Bio


D'NIFI adalah Stokin Bertenaga Bio (Berteknologi Nano dari Jepun), diperbuat daripada kain kapas berkualiti premium dengan reka bentuk yang selesa dipakai khusus un tuk menjaga kesihatan kaki. Ia mengandungi Bio-seramik yang mengeluarkan pancaran infa merah jarak jauh dan menghasilkan ion negatif yang dapat menembusi ke dalam pori-pori kulit kaki dan bekerja pada saraf kaki seterusnya memberi kesan ketenangan dan melegakan kekejangan otot-otot kaki.

Ion negatif yang terhasil ini dapat meneutralkan radikal bebas seterusnya membunuh bakteria yang terdapat pada kawasan tapak kaki. Infra merah jarak jauh yang terdapat pada bio seramik ini dapat mengembangkan kapilari darah seterusnya melancarkan peredaran darah pada tapak kaki. Ia juga dapat menyingkirkan mendapan kalsium pada tapak kaki (bahagian sendi kaki) seterusnya menjadikan kaki terasa selesa dan bebas daripada sengal-sengal. 


Rekabentuk D'NIFI yang menggunakan kain kapas berkualiti premium ini sangat efektif untuk menyerap peluh dan memberikan kekeringan pada bahagian tapak kaki walaupun dipakai berjam-jam. Ini juga mengurangkan pertumbuhan bakteria dibahagian tapak kaki.

FUNGsI D'NIFI
  • Membantu membunuh bakteria dibahagian tapak kaki.
  • Mencegah bau busuk dan gatal-gatal pada bahagian tapak kaki.
  • Membantu mengembangkan kapilari darah seterusnya melancarkan peredaran darah khususnya dibahagian kaki.
  • Membantu menyingkirkan mendapan kalsium pada sendi kaki seterusnya menjadikan bahagian tapak kaki berasa selesa dan bebas daripada sengal-sengal.
  • Membantu mendapatkan tidur malam yang lebih nyenyak.
  • Membantu melegakan kekejangan otot dengan berkesan.
  • Membantu memberi kesan ketenangan.
  • Menyerap peluh dengan cepat agar kaki sentiasa kering dan selesa.

Siapa nak stoking best leh contact Cah 019-6354918
atau call/sms/whastapp - 0168165300