Tak Baik.. Dosa tau!

Perhatian kepada Pembeli

KLIK SINI UNTUK SENARAI PRODUK DI CAH CANTEK
Sebarang Pertanyaan boleh dibuat melalui Call/ SMS ke 016-8165300 atau melalui email cah.cantek@gmail.com

18 September 2012

MASALAH RUMAH TANGGA? CARI PENYELESAIANNYA!!

Assalamualaikum... 

Sambil2 mencari maklumat malam tadi.. terbaca satu soal jawab hukum agama di satu blog.. mengenai masalah rumah tangga.. Masalah yang timbul apabila si isteri tidak mengendahkan teguran si suami.. Yang mana.. Akhirnya si suami yang tidak tahan mahu mengambil keputusan untuk berpisah.. Soalannya seperti begini...

"Assalamualaikum, ustaz saya sudah berrumhtangga selama 2thn masalah saya ialah isteri saya jenis degil dan tak dengar kata2 saya sehingga tegur membawa pertengkaran besar disampaing itu isteri saya ada masalah mulut,badan dan kemaluannya yang berbau sehingga kan bila bersama saya jadi hilang nafsu padanya bila bau yang busuk keluar dari kemaluan nya, saya dah tak tahan lagi untuk hidup bersamanya...... Jadi apa yg perlu saya lakukan untuk masalah itu tidak menjadi beban pada saya? Jika saya ingin berpisah adakah saya bersalah dari segi undang2 mahupun syarak?"

Terpanggil untuk berkongsi akan masalah itu.. Ermmmm... nak kata cah ni pandai bab rumahtangga ni xde la.. tapi jika diteliti.. dan dengan persekitaran kini.. Ini realiti yang terjadi kini.. TETAPI masalah itu dapat di atasi sekiranya Si Isteri mengambil  berat akan teguran Suami.. Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah yang timbul.. Dan Si Suami pula haruslah turut sama membantu Si Isteri mencari penyelesaiaanya.. Bukan sekadar melepaskan batuk di tangga.. Hanya menegur tanpa membantu sama mencari penyelesaian.. Setiap masalah pasti ada penyelesaiannya.. Bukan bila ada masalah.. Kita LARI dari masalah itu.. Sampai bila?

BUAT WANITA : Jika masa anak dara, pandai pula jaga badan.. Takut kekasih hati lari meninggalkan anda.. Kenapa tidak diteruskan penjagaan badan walaupun setelah berumah tangga? JANGAN AMBIL MUDAH tentang perkara itu.. Selepas berumahtangga la rutin penjagaan badan perlu dititik beratkan.. Jangan sampai Si Suami mencari MAKAN di LUAR.. Anda yang menyesal kelak.. Teguran telah diberi.. apalah salahnya anda mencari jalan penyelesaian.. Teguran si suami bermaksud dia sayangkan anda dan rumahtangga yang telah dibina.. AMBIL BERAT SETIAP TEGURAN SUAMI..

BUAT LELAKI : Bagus teguran yang anda berikan.. Dan LEBIH BAGUS jika anda turut sama mencari penyelesaian buat isteri.. Bukan hanya membuat teguran tetapi tidak membuat apa2 TINDAKAN.. Teguran beserta tindakan akan menjadikan anda lebih bermakna pada pandangan Isteri.. Jika dulu semasa BERCINTA.. Apa saja sanggup anda lakukan demi memikat hati sang KEKASIH.. Apa salahnya setelah berumahtangga.. Perkara yang sama anda lakukan.. Demi menjaga rumah tangga yang terbina atas NAMA CINTA?

BUAT WANITA: Apa salahnya anda melabur sedikit demi kesihatan dan keharmonian RUMAH TANGGA anda! Jangan sudah terlewat.. Baru MENYESAL.. Sudah tidak berguna... Dapatkan SET WANITA ANGGUN Anda!!

BUAT LELAKI: Apalah salahnya jika anda yang memulakan langkah.. Untuk Isteri anda juga.. Hadiahkan si Isteri dengan SET WANITA ANGGUN.. Untuk keharmonian rumahtangga ANDA!

SET WANITA ANGGUN + NUCLONZ
Untuk KEHARMONIAN RUMAH TANGGA!! PM / Call/ SMS Cah untuk harga ISTIMEWA!! Dapatkan segera!!! - 019-6354918

12 September 2012

Testimoni Cah

Assalamualaikum..


Asyik testimoni orang lain je.. Meh sini nak bagi testimoni sendiri..Hik hik hik.. Tu dia.. Baru nak keluar testimoni sendiri? Sebenarnya nak keluarkan lama dah.. tapi dok cari mana gambar lama yang dok terperok.. =)


Mungkin ramai yang terfikir.. Wajah cah yang terpampang kat side bar dan post sebelum ni memang dari awal begitu.. Hehehehe.. Owhh... tidak..korang mesti tak percaya kalo cah cakap muka cah sangat2 berjerawat.. Muka kusam dan bawah mata sangat sembab... Sampai segan la nak face to face ngan orang.. Rasa self confident level memang sangat2 rendah... Masa muda belia dulu memang ada gak jerawat.. tapi tumbuhnya seketul sebulan je la.. Tapi sampai satu tahap..jerawat kat muka cah ni jadi kronik... Sangat2 tak selesa ye hadek hadek, kakak kakak sekalian.. Tapi Alhamdulillah..cah diperkenalkan oleh Kak June Cantek(KJC) ngan Set Wanita Anggun (SWA). Alhamdulillah setelah hampir 6 bulan konsisten guna SWA ni.. Muka cah dah kembali bersih.. Yang best nyer.. Time period pun, jerawat tak timbul dah.. kulit muka pun dah sekata dan... bawah mata tak sembab sangat dah.. cah suke!!! =)



Beza kan?? Tengok la muka cah dulu..Huk huk huk.. Sangat2 berjerawat.. Malu nak jumpa orang.. Tapi sekarang Alhamdulillah.. Dah mula ada rasa self confident nak jumpa orang.. :)

Sebenarnya produk ini adalah  30% untuk kecantikan dan 70% kesihatan.. Bila sistem badan kita sihat.. secara automatik kita akan nampak CANTEK =).. Dan kecantikan itu akan terserlah pada zahir badan kita.. seperti kulit jadi lebih halus.. jerawat hilang.. dan macam2 lagi lah.. Ada pelbagai khasiat dalam Set Wanita Anggun ni.. Dari keperluan untuk anak dara hingga la mak-mak ni..Maka.. Pada wanita-wanita di luar sana.. marilah kita berSWA..Mari..Mari..Mari..

Credit pic to Azah Cantek =)

Haaaaaa!! Ape tunggu lagi.. Nak cuba? Nak harga JIMAT?? Call / msg Cah di 019-6354918 atau email ke esah8107@gmail.com

06 September 2012

GOLD FOUNDATION ~ Bukan Sekadar Foundation Biasa

DCL ada produk baru tau iaitu Gold Foundation(GF). Cah bukan pemakai foundation tapi kawan-kawan yang dah pakai semua teruja sebab best katanyer!! serious best!

credit pics to KDa Cantek
Ni la gambar GF yang best ni. Cantek kan? Thanks DCL sebab keluarkan produk yang sangat2 superb. Rugi tau tak cuba


GF ni boleh tahan lama..boleh pakai muka basah or muka kering. Muka basah bukan sebab peluh tp sbb basuh muka tau. Muka berpeluh kalau tepek apa2 mmg la tak elok so sila jangan buat.
Ni nak share kelebihan Gold Foundation ni:-
  • membantu menghilangkan parut jerawat
  • membantu menghilangkan masalah jeragat
  • meratakan tona kulit wajah agar nampak sekata
  • menghaluskan kulit bak sutera
  • melembapkan kulit
  • boleh digunakan sebagai concealer
  • berbentuk stik, dan mudah dibawa
  • boleh dipakai semasa kering atau basah
  • sangat jimat. dengan penggunaan setiap hari, anda boleh menggunakannya sehingga 4 bulan!!!!  
Dengar tu? 4 bulan tau leh tahan. Dahla best, tahan lama plak tu.  Pakai without anything pun sangat ok. So memang berbaloi-baloi la. 
Harga GF ni RM118.00 tapi khas untuk pembaca blog Cah, Cah bagi special price. Just SMS Cah and b gtau u all baca dari blog cah so cah bagi harga special special punya. Ni no cah ye 019-6354918. Promosi ni sampai kehabisan stok. So siapa cepat dia dapat!!