Tak Baik.. Dosa tau!

Perhatian kepada Pembeli

KLIK SINI UNTUK SENARAI PRODUK DI CAH CANTEK
Sebarang Pertanyaan boleh dibuat melalui Call/ SMS ke 016-8165300 atau melalui email cah.cantek@gmail.com

07 November 2012

Ape??? Sembelit??? Owh tidak!!

Assalmaualaikum..

Ramai yang malu2 untuk mengaku mereka menghadapi masalah sembelit. Malu sehingga sanggup mendiamkan diri tanpa mencari penyelesaian bagi masalah tersebut. Akhirnya, perkara ini menjadi semakin serius.. Sembelit merupakan salah satu daripada masalah gangguan pencernaan yang sering terjadi dikalangan kita. Sebenarnya yang dimaksud sembelit itu sendiri adalah gangguan dalam pengeluaran najis (kotoran) dengan frekuensi yang tidak seperti biasa. Gangguan itu biasanya disebabkan karena najis yang keras sehingga menyukarkan proses pengeluaran najis tersebut. 


 
Apa yang menyebabkan seseorang mengalami sembelit?
Semakin tua usia seseorang, sembelit semakin mudah terjadi. Sekitar sepertiga orang yang telah berusia lebih 65 tahun, mengalami sembelit. Selain itu banyak perkara yang menyebabkan sembelit terjadi seperti:
 
- kurangnya minum air. 
- kurang bergerak (beriadah). 
- kurang makan makanan berserat.
- kebiasaan menangguh buang air besar. 
- kesan sampingan dari ubat2 tertentu. 
- keadaan tubuh tertentu seperti kehamilan, penyakit seperti hipotiroid, diabetes, parkinson, cedera tulang belakang, tumor usus besar dan sebagainya.
 
Bila kita mengalami sembelit maka perasaan kita akan terasa terganggu, ditambah pula komplikasi yang dapat terjadi seperti dapat terjadinya buasir dan punca kepada obesiti. Anda perlu mengelak dari perkara ini berterusan dan memudaratkan anda.. Bagaimana untuk mengatasinya?? Kini ianya begitu mudah!! Dengan mengamalkan Nu-Clonz, ia dapat membantu anda mengatasi masalah sembelit. Disamping itu Nu-Clonz merupakan produk detox kepada badan kita.. Kenapa perlu detox??? Mengapa detox / mencuci usus penting?? Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum. Bila anda detox.. Andaboleh mengelakkan perkara seperti ini terjadi..

1. Sering letih dan lesu

2. Lemah daya tumpuan dan daya ingatan.

3. Sering alami sembelit dan cirit-birit.

4. Timbulnya jerawat dan bintik hitam.


5. Keguguran rambut dan kuku mudah rapuh.

6. Sering alami sakit pada leher, kepala, bahu dan tengkuk.

7. Cepat marah dan mudah murung.

8. Kitaran haid tidak normal.

9. Sering merasa sakit pada bahagian tulang belakang, pinggang dan sendi.

Dibawah merupakan salah satu testimoni mereka yang sembelit.. 


Haaaaaa!! Apa tunggu lagi?? Dapatkan Nu Clonz anda hari  ini.. Jom order Nu Clonz dari Cah skang.. just call / sms 0196354918. Nak whatsapp pun boleh.. Whatsapp kat 0168165300.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan